Huovutetut korvaläpät nyt YouTubessa

Eilen sitten innostuin tekemään SEN ensimäisen youtube videon. Aloitus kynnys oli melkoinen.

Teen kolmiosaisen videosarjan huovutettujen korvaläppien valmistamisesta. Videot olen kuvannut kotona ja toteutan ne keittiönpöydällämme. Katsoja näkee heti, että työt voi vaivattomasti valmistaa kotona.

Videoissa on tarkoitus antaa vinkkejä materiaaliemme ja tarvikkeidemme käytöstä.

Kuvaajana toimii poikani ja itse olen editoinut videon. Tähän videon valmistukseen kuului mallituotteen tekemisen ja kuvaamisen lisäksi nopea opiskelu Movie Makeriin, jolla videon editoin. Tämä oli minulle uutta, mutta se onnistu hyvin verraten siihen, että olen yhdistänyt ja muokannut noin 10 videopätkää tähän 7 minuutin videoon.

Kuvaamisesta ei meinannut alkuun tulla mitään liikuntatunnin jälkeen väsähtäneen kuvaajan vuoksi. Häiriötekijöitä oli myös kuumeinen tyttö, sekä kaksi koiraa, jotka välillä kynnet rapisten sipsuttavat parketilla.

Tämän vajaan 7 minuutin videon tekemiseen meni kuvauksissa noin 1,5 tuntia ja editointiin 2 tuntia. Ensi kerralla pystymme jo huomattavasti nopeampaan tuotantoon ja kun tämä valloitus on saatu nyt alkuun niin lisää varmastikin tulee.

Miia

Villaviskoosi kangas

Villaviskoosi on kevään 2017 uutuustuote, saimme siitä jo koe-erän syksyn messuille ja asiakkaat ihastuivat siihen välittömästi. Nyt verkkokauppamme on päivitetty villaviskoosin osalta ja tuote on tilattavissa.

Halusimme tuoda valikoimaan tämän uuden ja helposti sellaisenaan työstettävän materiaalin. Tämän helpompaa työstettävää ei voi olla, sillä materiaalia ei tarvitse huolitella ollenkaan. Villaviskoosissa leikattu reuna kestää hyvin käyttöä.
Tunikat ja liivimekot on helppo työstää. Huivit sellaisenaan. Hatut muotoon ommeltuna ja koristeltuna.

Tämän hatun olen valmistanut harmaasta villaviskoosista 0,5 m palasta, josta saa myös 20 cm leveän huivin. Ompelin kaikki saumat ulospäin, myös alakäänteen.
työ oli helppo ja yksinkertainen toteuttaa. Ruusuke kruunaa työn.

TÄSSÄ sinulle kaava hattuihin. Molemmat hatut on tehty samalla kaavalla. Tarkista päänympäryksesi ennen leikkaamista. Hatut ovat n. 56-58 cm.

Pojan pipossa saumat ovat ensin ommeltu tavallisesti suoralla ja saumat ovat pipon sisällä. Sen jälkeen aukaisin saumat ja tikkasin siksakilla tehostelangalla.

Villaviskoosi kangas on valmista neulospohjaista villasekoitekangasta.
Sopii vaatetuskankaaksi sellaisenaan.
Kankaan lev. 140 cm
Paino 320 g / neliö

Tuote on tilattavissa verkkokaupassamme seuraavan kokoisissa paloissa:

50 x 140 cm 13 €
100 x 140 cm 24 €
200 x 140 cm 45 €

Väreinä fuksia, turkoosi, punainen, lime, ruskea, harmaa, musta ja valkoinen.

Jos tarvitsen määräksi vaikka 130 cm niin laita tilauksesi sähköpostilla.
Alle 100 cm paloja emme leikkaa määrämittaan.
Määrämittaan leikatuilla paloilla ei ole palautus tai vaihto-oikeutta.

Suosittelemme tuotteelle käsinpesua.

Viskoosi on muuntokuitu, joka valmistetaan sulfiittiselluloosasta. Selluloosan pääraaka-aineena käytetään esim. koivua, kuusta tai pyökkiä.
Viskoosi sekoitettuna muihin kuituihin antaa kankaalle lisää kosteudenimu kykyä, pehmeyden tuntua, laskeutuvuutta, vähentää sähköisyyttä ja nyppyyntymistä.

Lehti-kaulahuiviin lehdet ovat neulahuovistamme huovutettuja kankaiden leikkuu jätteistä ommeltuja. ”oksa” on villalankaa, jonka olen tikannut siksakilla kiinni.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Villakamarin ompelimo/verhoomo

Peruskoulun jälkeen lähdin opiskelemaan K-S ammattiopistoon (Jyväskylä) kolmevuotiselle pukuompelija / mallipukineiden valmistaja linjalle.
Valmistuin oppilaitoksesta 1993.

1998 valmistuin tekstiiliartesaaniksi K-S käsi-ja taideteollisuus oppilaitoksesta
(nykyinen JAO). Villakamari on perustettu 1999; liiketoimintana nimenomaan ompelimo ja lisäksi huovutustarvikkeiden- ja materiaalinen maahantuonti.
Vuosina 2005-2006 suoritin tekstiilialan ammattitutkinnon ja pääpainonani materiaaleista huopa.

Näiden työvuosien (1999-2016) aikana olen saanut toteuttaa mielettömän määrän erilaisia ompelutöitä niin yksityisille kuin yrityksillekin.
Materiaaleja olen työstänyt laidasta laitaan. Konekantani Villakamarin ompelimossa on ehkä yksi Keski-Suomen laajimmista, jos puhutaan pienompelimoista.

Tämän vuoden sain aloittaa mielenkiintoisella verhoilutyöllä. Asiakkaalla on vanha moottoripyörä ja sen satulaan toteutin uuden verhoilun. Tässä työssä oli tärkeää säilyttää Hondan alkuperäinen logo satulan takaosassa, sillä moottoripyörä museorekisteröidään. Tällaiset työt ovat mielenkiintoisia ja haastavia, mutta näissä pystyn parhaiten näyttämään osaaniseni ja työjälkeni. Olen satulan toteutukseen erittäin tyytyväinen.

Tässä myös muutama muu kuva vuoden 2016 toteutuksista.

Pellavainen riihipaita kesä sulhaselle.

Oman tuotannon vauvan housuja.

Hierontapöydän naamaaukko ja tyynyt uudestaan verhoiltuna Fyciocenterille.

Perus ompelutöistä toteutan eniten korjaus- ja verho-ompeluita (HINNASTO).
Kauttani saa kattavan valikoiman Anja Peson verhotarvikkeita.

Kesäsin työskentelen myös Jyväskyläisessä markiisi yrityksessä, jossa toteutamme terassi- ja ikkunamarkiiseja mittatilaustöinä. Lähes kaikki Jyväskylän kävelykadun terassimarkiisit ovat käsialaani.

– Miia
Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tuotekuvausta kotona

Villakamarin aukioloaikoja on muutettu hieman enemmän iltapainotteisemmaksi. Nyt myös paikalliset ehtisivät myymälämme vielä omien töidensä jälkeen. Petäjäveden Vanhan Kirkon vieraat ehtivät poiketa iltakäynnillään meillä, sillä kirkko on auki joka päivä klo 18.
Villakamari palvelee tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12:00 – 18:00 ja aina oven ollessa auki! Tänäänkin perjantaina olimme avoinnna 10:00 – 14:00. Näistä muista aukioloajoista pyrimme tiedottamaan ainakin facebookin kautta.

Meille saa aina soittaa p. 045 238 2170, jos olet ohikulkumatkalla johonkin muuhun aikaan. Asumme molemmat lähellä myymäläämme niin pääsemme paikalle vaivatta.

Kesälomat ovat alkaneet lapsilla ja seuravaksi siirrytäänkin jo toiselle ja viidennelle luokalle. Itse olen ajatellut viettää kesälomaani aina tarpeen mukaan maanantaisin ja perjantaisin. Tänään perjantaina minä pidin kesälomapäivän, joka kääntyi valokuvaukseen ja sitä myöten siivoukseen.

Olin saanut eilen töissä viimeisteltyä loppuun neuletyön, johon olin jo aikaisemmin neulonut neulekoneella tarvittavat kappaleet. Eilen pättelin langanpäät ja ompelin palat yhteen peitoksi.  Tänään päätin kuvat tuota kyseistä peittoa.

IMG_3409En ole valokuvaaja, mutta erittäin kiinnostunut kuvauksesta. Viime vuoden puolella hankin itselleni käytetyn järjestelmäkameran Canon EOS 40D ja olen sillä aloitellut tätä uutta harrastustani.

Viime viikolla päätimme (päätin) vaihtaa hieman huonejärjestelyjä niin, että toppuluokkalainen tyttö pääsee alakertaan ja me vanhemmat pääsemme sinne makuuhuoneeseen, jonka alunperin itsellemme remontoimme. Kotimme on arkkitehti Aarne Ervinin suunnittelema. Katumme varrella sijaitsee samanlaisia taloja seitsemän ja ne on rakennettu 1947 Imatranvoiman työntekijöiden työsuhdeasunnoiksi. Talot ovat paritaloja, mutta me olemme tehneet koko talosta meidän perheelle yhden isomman kodin.
Kuvattavanani oli siis vain tämä yksi peitto. Ajattelin, että paras kuvauspaikka kotonamme olisi tämä meidän makuuhuoneemme, jonka olin saanut muutosten jälkeen lähes valmiiksi.

IMG_3414Kameran linssin läpi, kun katsoo, niin sieltä näkee yllättäviä asioita.  Nämä asiat vaativatkin minua seuraavaksi tarttumaan siivousvälineisiin. Linssin läpi näkyi tyttömme jo vuosia sitten piirtämät piirustukset seinässä, peilin, johon hän oli elokuvamaisesti kirjoitettu huulipunalla ja jopa hieman kynsilakalla jne.
Joten seuraavaksi valokuvaukset syrjään ja siivoamaan.

Jotain hyvää tästä kuvaustuokioista pitää keksiä, sillä kuvat eivät ole vielä ihan mitä haen.
Tulipahan siivottua!

 

Kesken kuvauksien minun piti laitaa viestiä siskolleni kameran säädöistäkin. Harjoituksia täytyy jatkaa vielä myöhemmin manuaalin kanssa.
Ainut assari perheessäni oli kuvissa vilahtanut koiramme, joka niin innokkaasti touhusi kanssani. Koirasta piti ottaa yksi lähikuva ja hän näyttää hirvittävältä tursakkeelta tuossa turkissaan, joten minun oli vielä kesälomapäivänä tartuttava trimmisaksiin.

Todellisuudessa yrittäjänä minun ei kannata alkaa erittelemään tulevaisuudessa lomapäiviäni ja onko niiden sisältö lomaa, työtä vai normaalia perhe-elämää.
Tämä on vain elämää kaikki!

Miia

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

OHJE: huovutettu kukka

Kevät ja kesä on tuloillaan. Oman pihan puutarha on mielessä vaikka lunta on Keski-Suomessa vielä useita kymmeniä senttejä. Kevättä odotelleessa olemme valmistaneet Villakamarissa runsaasti ikikukkia tuomaan väriä myymäläämme ja niitä valmistuu kokoajan lisää. Kukkaosastomme alkaa siis olemaan runsaimmillaan.
kukka3

Kukkia on mukava valmistaa, sillä ne ovat nopeita valmistaa muun työmme ohessa ja siinä samalla saamme mitä parhainta väriterapiaa.

Olemme tehneet myös sinulle työohjeen kuvineen kukkien valmistamiseen.

kukkafbMallikukka on toteutettu neulahuovasta 11025 pinkki ja varsi  11078 vihreä.

Kukkiin olemme käyttäneet neulahuopiamme, josta löytyy 40 upeaa perusväriä ja 5 meleerattuasävyä ja 8 kaksipuoleista neulahuopaa. Tilaa tarvittaessa värikarttamme.

Valmiita kukkia löytyy siis jo myymälästämme kevään ja kesän juhlijoille.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Kenkälestien käyttö ja huopatossujen valmistus

Styroksiset kenkälestimme ovat olleen meidän valikoimissa jo 16 vuotta.
Lestit ovat valmistettu styroksista ja suunniteltu huopatossun valmistukseen pesukonetta apuna käyttäen.

Lestejä löytyy kahta mallia; leveää ja kapeampaa. Koot ovat 18/19, 20/21, 22/23, 24/25, 26/27, 28/29, 30/31, 32/33, 34/35, 36/37, 38/39, 40/41, 42/43 ja 46.

kenkalestikapea kenkalestilevea

 

 

 

Tästä voit tulostaa kenkälestin käyttöohjeen itsellesi.

Tästä pääset saumattomien lapasten valmistusohjeeseen, jota voit käyttää myös tossujen valmistamisessa. Pienet vauvan tossut valmistamme yksinkertaisesta neulahuovastamme ja lasten ja aikuisten koot 2-3 neulahuovan ollessa kolminkertaisena.

Välimateriaalina voit käyttää yhtenä neulahuopana tätä edullista lyhytkuituista neulahuopaa.

Vauvan tossujen materiaali menekki on 20 x 120 cm neulahuopapalamme ja aikuisten tossuihin menee kaksinkertaisella neulahuovalla 100  x 120 cm pala.

Tästä alta pääset tarjoustuotteisiimme, jotka ovat vuoden 2015 varastoa. Varastosaldo päivittyy automaattisesti. Tuotteita 1-3 kpl / tuote. Alennus on -15%.

Ale palat 50 x 120 cm
Ale palat 100 x 120 cm

TÄÄLTÄ LÖYDÄT KAIKKI NAULAHUOPAMME
Tossujen pohjaan voi vahvikkeeksi ommella tai liimata nahkapohjan tai käyttää liukuesteeksi soveltuvia tuotteita kuten kumimaitoamme.

Tässä alla kuvat vielä vauvantossuun kaavaan 18/19 lestille ja aikuisten 38/39 lestille. Kaavamme on valmistettu ns. rakennusmuovista.
Kutistuminen on laskettu noin 30 % mukaan.

tossu3839 tossu1819

LUMI villakangas

Materiaali on 100 % villaa (sehän on se meidän juttummme).
Painoa kankaalla on 410 g/m².
LUMI – villakangas on vanutettua neuletta. Se ei purkaannu leikatessa ja käytössä.
Kangas sopii sellaisenaan ommeltavaksi esim. ”neuletakkeihin”, pontchoihin, huppareihin, tyynynpäälisiin…
tyynytyyny1

Tämä tyynynpäälinen on ommeltu LUMI-villakankaasta sellaisenaan. Pintaan on tikattu boucle-silkkilanka ja käsinommeltu vihreän sävyisiä ja valkoisi helmiä.

 

Olen vanuttanut LUMI – villakangasta pesukoneessa 60 asteen pesuohjelmassa. Ohjelma sai mennä minulla kokonaan läpi. Vanumista tapahtui pituus suunnassa hieman enemmän. Kangas pala, jonka laitoin koneeseen oli 100 x 140 cm ja ohjelman läpi käytyä se oli noin 60 x 110 cm. Vahvuudesta tuli minulle juuri sopiva.

syylinkiNämä syylingit on valmistettu tästä vanutetusta LUMI – villakankaasta.

Ja mitä mainiointa, LUMI toimii hyvänä pohjana neulahuovutukseen.

PINTEREST

Villakamarikin löysi viikonlopun aikana tiensä pinterestiin.
Henkilökohtaisesti olen käyttänyt pinterestiä jo pidemmän aikaa ja kansioiden luominen on tuttua, ehkä liiankin. Nyt ajattelin jakaa sekä keräämiäni ideoita, että omia kuvia ideoiksi teille.

pinterestVillakamari löytyy jo monesta sosiaalisenmedian lähteistä FACEBOOKista, INSTAGAMista, TWITTERIstä JA nyt PINTERESTistä.
Olen tyytyväinen.

Vielä kevään aikana haluan tuoda teille videot. Ehkä alkuun lyhyempiä infoja materiaaleistamme ja niiden käytöstä. Jossain vaiheessa voisi ajatella jopa verkkokurssia; huovutukseenkin.

Miia

 

UUDISTUNUT VERKKOKAUPPAMME!

Verkkokauppamme on saanut uuden ilmeen ja sivusto on julkaistu 29.8.2015.
banderoll

 

 

 

Villakamarilla on ollut verkkokauppa lähes 10 vuotta. Välissä oli muutama verkkokaupaton vuosi, mutta tänä päivänä ei varmastikaan sapattivuosia kannata pitää. Verkkokaupat ovat kehittyneet valtavasti ja tänä päivänä me valitsimme verkkokauppamme pohjaksi Finquun. finqu_logo_48 Valintoihin vaikutti suuresti verkkokauppojen vertailujen tulokset. Monipuolisuus oli ehdoton valtti suhteessa hintaan.

 

Verkkokauppaamme otimme nyt myös monipuolisesti asiakkaita palveleva FinquPay, jonka kautta asiakas voi valita sekä verkkopankkimaksut, laskun tai osamaksun postiennakon lisäksi.

Toimitustapoina on postin lisäksi nyt myös matkahuollon monipuolinen Lähellä-paketti, jossa asiakas voi valita lähetyksen noutopaikaksi niin matkahuollon, Siwan kuin Valintatalonkin.

Print

Matkahuolto_logo

Siwa_logo

Valintatalo_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verkkokaupan toteutus vaatii aikaa. Höpöpuheita on, että avaa verkkokauppa tunnissa tai päivässä. Villakamarin verkkokaupassa on tällä hetkellä 607 tuotetta. Lähes kaikki tuotteet saimme kopioitua vanhasta verkkokaupastamme suoraan, mutta kuvia piti siirtää yksitellen käsityönä. Uudet 50 tuotetta oli tietenkin luotava avain alusta, joten viime viikko on mennyt todella tiiviisti verkkokaupan uudistuksen parissa. Verkkokaupan ulkoasuun Finqu tarjoaa helposti muokattavia valmiita pohjia.
Ulkoasun työstäminen vaatii myös aikaa ja suunnittelua. Me halusimme uudistuessamme kiinnittää huomiota verkkokaupassa asiakkaan perustarpeisiin; liikkumiseen ja tuotteiden löytämiseen. Näin päädyimmekin tällä kertaa ulkoasuun jossa tuoteryhmät ovat yläpanelissa. Tietosivumme löytyvät taas sivuston alalaidasta.
Etusivulla asiakas näkee heti uutuus- ja tarjoustuotteemme.

Verkkokauppa on kivijalkamyymälämme peruspilari. Tällä hetkellä verkkokauppam-me on laajuudessaan maamme monipuolisin huovutusmateriaalien- ja tarvikkeiden kauppa. Myöhemmin syksyllä avaamme materiaali verkkokauppamme rinnalle myös valmiiden tuotteittemme kaupan.

Tämä artikkeli ei ole verkkokaupan tarjoajan pyynnöstä kirjoitettu teksti vain kiitos viesti heille.